ΦΟΡΕΙΣ

Η FIBRAN ενσαρκώνει το όραμα του ιδρυτή της, Δημήτρη Αναστασιάδη, ο οποίος με αφετηρία την Θεσσαλονίκη, το 1974, ξεκίνησε το ταξίδι για τη δημιουργία μιας αληθινά παγκόσμιας ελληνικής βιομηχανίας. Από το 1995 πρωταγωνιστεί στο χώρο παραγωγής μονωτικών υλικών της Ευρώπης δημιουργώντας συστήματα λύσεων για διαφορετικά πεδία εφαρμογής της κατασκευής, βιομηχανίας & ναυτιλίας, ενώ διεύρυνε τη δραστηριοποίησή της στον κλάδο της οικοδομής με την επένδυση στην παραγωγή συστημάτων ξηράς δόμησης.

Η FIBRAN είναι μια ελληνική πολυεθνική εταιρεία, με έξι (6) εργοστάσια παραγωγής εξηλασμένης πολυστερίνης, πετροβάμβακα, ξηράς δόμησης και διογκωμένης πολυστερίνης & οχτώ (8) θυγατρικές στην Ευρώπη, ενώ τα προϊόντα της έχουν παρουσία σε εβδομήντα (70) χώρες του κόσμου. Σήμερα ο όμιλος, ένας από τους ελάχιστους παγκοσμίως, διαθέτει συνολικά έξι (6) υπερσύγχρονες βιομηχανικές μονάδες παραγωγής όλων των κατηγοριών μονωτικών υλικών (Εξηλασμένης Πολυστερίνης, Πετροβάμβακα και Διογκωμένης Πολυστερίνης) καθώς και Γυψοσανίδας.

Στην Ελλάδα, στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην Τερπνή Σερρών, παράγονται προϊόντα πετροβάμβακα με την εμπορική ονομασία FIBRANgeo και προϊόντα εξηλασμένης πολυστερίνης με την εμπορική ονομασία FIBRANxps. Άλλες μονάδες παραγωγής εξηλασμένης πολυστερίνης του ομίλου βρίσκονται στην Πορτογαλία, στη Βουλγαρία και στη Σλοβενία.

                                                                                     Το Εργαστήριο «Εφαρμογών Πληροφορικής στις Οικονομικές Επιστήμες» του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, ΑΠΘ https://infolab.econ.auth.gr/ επικεντρώνεται σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης, Επιχειρηματικής Ευφυίας, Συστημάτων Υποστήριξης Λήψης Απόφασης, Συστημάτων Παραγωγής, Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Ηλεκτρονικό Εμπόριο.

Διευθυντής του Εργαστηρίου είναι ο Καθηγητής Αθανάσιος Τσαδήρας. Το εργαστήριο ανήκει στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ στο οποίο λειτουργεί από το 2010 μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο «Logistics και Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας». Το εργαστήριο έχει μακρά εμπειρία και διεθνή αναγνώριση ενώ συμμετέχει ενεργά σε ερευνητικές προτάσεις και χρηματοδοτούμενα έργα.

INDUSTRY 4.0

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο